ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ εύχονται ολόψυχα σʼ εσάς και στις οικογένειές σας, ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, προσωπικές επιτυχίες, αλλά και δύναμη για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την πρωτοφανή κρίση που μαστίζει το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας.

Έχουμε βεβαία τη πεποίθηση, ότι ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ παρά τις πρωτοφανείς ανατροπές που βιώσαμε και βιώνουμε, παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, θα μας φέρει ένα τόνο αισιοδοξίας και ελπίζουμε ότι όλοι μαζί θα δώσουμε ένα καίριο κτύπημα στην μιζέρια και την απαισιοδοξία που μας φόρτωσε ο χρόνος που διανύσαμε, έχουμε χρέος σʼ εμάς και στα παιδιά μας ? στη νέα γενιά να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα πιο δίκαιο και καλύτερο κόσμο, για μια κοινωνία που δεν θα ροκανίζει τις ελπίδες των νέων ανθρώπων.

Ολόκληρη την περασμένη χρονιά, σε ένα περιβάλλον δύσκολο και στριφνό όλοι μαζί, δώσαμε αγώνες ? δώσαμε μάχες ? περάσαμε αγωνίες, αλλά τουλάχιστον και συγκριτικά βεβαίως με την μέση Ελληνική Οικογένεια, μέχρι και σήμερα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί βάσιμα ότι δικαιωθήκαμε.

Κάνοντας λοιπόν ένα απολογισμό, μια αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε, μπορούμε με βεβαιότητα να ισχυριστούμε, ότι το πρόσημο ήταν θετικό.

Κυρίαρχος και πρωταρχικός στόχος μας, ήταν η διατήρηση των κεκτημένων, η αύξηση της εργασιακής μας ύλης, αλλά και η βελτίωση των όρων, των προϋποθέσεων, αλλά και των συνθηκών στην ενάσκηση του λειτουργήματός μας.

Η συλλογική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, οι διοικήσεις που εμπιστεύτηκε ο Κλάδος, η συνέχεια και η συντονισμένη δράση όλων των θεσμικών οργάνων του, και πρωτίστως η συμμετοχή του συνόλου των μελών μας, με τις σκέψεις, τις προτάσεις, τις αγωνίες τους, αλλά και με την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλουν, απέφεραν σημαντικά αποτελέσματα, παρά την πρωτοφανή κρίση.

Βεβαίως δεν φρονούμε ότι είναι σκόπιμο, αλλά ούτε και απαραίτητο σʼ αυτή την χρονική περίοδο, ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΑΘΕΙΑΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, να απαριθμήσουμε τα επιτεύγματα του κλάδου και αυτό, γιατί εκείνο που θεωρούμε πλήρως απαραίτητο και εποικοδομητικό είναι να θέσουμε τους στόχους, τις επιδιώξεις και τις προτεραιότητες της νέας χρονιάς που μόλις τώρα ξεκινάει και η οποία παρότι δεν προοιωνίζει λαμπρό μέλλον για κανένα κλάδο, εμείς έχουμε χρέος να δώσουμε τις μάχες μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βγούμε νικητές.

Επιγραμματικά λοιπόν θα θέσουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες και ως προεξέχουσα θεωρούμε την ΕΝΟΤΗΤΑτου κλάδου, για την οποία κάνω ιδιαίτερη έκκληση προς όλους μας.

Ο σημαντικότερος λοιπόν, στόχος μας, μέσα στα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η Ελληνική Κοινωνία, είναι η σφυρηλάτηση των σχέσεων, αλληλεγγύης και η ενότητα σε κλαδικό επίπεδο, αλλά βεβαίως και η σφυρηλάτηση των σχέσεων του κλάδου μας, με όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Σε συνθήκες πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της χώρας μας, καλούμαστε να απαντήσουμε με σωφροσύνη, με σοβαρότητα και με επαγγελματικό ήθος, έτσι ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις μας με την Ελληνική Κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα να δώσουμε και την απάντηση σε όσους μας επιβουλεύονται και προσπαθούν για ιδιοτελείς λόγους να τρώσουν το κύρος του Έλληνα Δικαστικού Επιμελητή.

Για το νέο έτος, ο κλάδος μας, έχει προτεραιότητες τις οποίες τελείως επιγραμματικά αναφέρουμε για να αποτελέσουν ερέθισμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων, ζύμωσης αλλά και υλοποίησης όλων εκείνων που αναβαθμίζουν το κύρος και το λειτούργημα του Έλληνα Δικαστικού Επιμελητή.

ΜΟΡΦΩΣΗ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ? ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

? ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ)

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ( ΤΥΔΕ – ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ- ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ)

ΑΡΘΡΟ 51 – ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ

Όμως φίλες και φίλοι – αγαπητοί συνάδελφοι, γιορτές ενʼ όψει και το Δ. Σ του Συλλόγου μας, αποφάσισε ομόφωνα για τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μας.

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ

Η κοπή της πίττας θα γίνει σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου αρ. 52) στις 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ημέρα Σάββατο και από ώρα 10 έως 15:00 μ. μ. Η κοπή της πίττας μας, φέτος και για να δώσουμε ένα τόνο αισιοδοξίας αποφασίσαμε να την κάνουμε με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής με καταξιωμένους καλλιτέχνες και με την παράθεση γεύματος στους συναδέλφους που θα παρευρεθούν.

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η καθιερωμένη γιορτή για τα παιδιά μας και τα παιδιά που για μια ακόμα φορά φιλοξενεί ο Σύλλογός μας από την ΚΙΒΩΤΟ του ΚΟΣΜΟΥ, θα γίνει την ίδια ημέρα, με την κοπή της πίττας δηλαδή στις 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ημέρα Σάββατο και από ώρα 10 έως 14:00 μ. μ , σε διπλανή αίθουσα στον ίδιο όροφο, του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου αρ. 52), με θεατρική παράσταση και με δώρα για τη νέα χρονιά.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΜΕΡΙΣΜΑ

Το μέρισμα θα διανέμεται μετά την 20η Ιανουαρίου 2012, γίνεται δε προσπάθεια και για συντομότερο χρόνο, και θα το εισπράξετε με το συνήθη τρόπο, απευθείας από την Εθνική Τράπεζα με τον προσωπικό σας κωδικό ο οποίος σας έχει γνωστοποιηθεί από προηγούμενη χρονιά. Για τον κωδικό σας μπορείτε να ενημερώνεστε από την γραμματεία του Συλλόγου μας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Σας υπενθυμίζουμε ότι η παραλαβή των ταυτοτήτων γίνεται το μήνα Ιανουάριο και παρακαλούμε όλους να τηρήσουν τη σχετική προθεσμία, για να μην υπάρξει ενεργοποίηση πειθαρχικών διατάξεων.

Όσοι επιθυμούν να παραλάβουν τις ταυτότητες από το Σύλλογο και υπογεγραμμένες από τον Εισαγγελέα έχουν προθεσμία μέχρι και 27-1-2012, ημέρα Παρασκευή, να παραδώσουν την παλιά ταυτότητά τους και να παραδώσουν πρόσφατη φωτογραφία τους. Η εισφορά μας παραμένει η ίδια και ανέρχεται στο ποσό των (276,00 ?).

ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για την ταχύτερη και καλύτερη ενημέρωσή όλων σας, παρακαλείσθε να γνωστοποιήσετε στα γραφεία του Συλλόγου μας το email σας και σας γνωρίζουμε ότι η ιστοσελίδα του Συλλόγου μας είναιhttp://dikastikoi-epimelhtes.eu  και είναι στην διάθεσή σας.

Σύμφωνα με το Ν. 3994/2011, στο άρθρο 122 του Κ.Πολ.Δ, προστέθηκε και νέα παράγραφος με αριθμό (5) στην οποία προβλέπεται, ότι οι επιδόσεις με ηλεκτρονικά μέσα θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τους Δικαστικούς Επιμελητές.

Βασική προϋπόθεση για το παραπάνω είναι η απόκτηση από τους Δικαστικούς Επιμελητές προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής σύμφωνα με το Π.Δ 150 του 2001.

Η εκτελεστική γραμματεία της ομοσπονδία σε αγαστή συνεργασία και με το Σύλλογό μας, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση χρημάτων για τη δημιουργία ειδικής βάσης δεδομένων και αυτονόητο είναι, ότι θα χρειαστεί το ατομικό email του κάθε συναδέλφου και για το λόγο αυτό στις νέες δηλώσεις επιθεώρησης παρακαλούμε να αναγράφεται και το email σας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι οι επιδόσεις που αφορούν την Τράπεζα «ΑΜΕΡΙΚΑΝ EXPRRES BANK LTD.», η επωνυμία της οποίας τροποποιήθηκε σε «STANDARD CHARTERED INTERNATIONAL (USALTD.», γίνονται πλέον και παραλαμβάνονται στην οδό Ασκληπιού, αριθμός 1, (γ΄ όροφος) 10679 Αθήνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους, σύμφωνα με πληροφορίες μας, διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να εκμαυλίσουν τις συνειδήσεις των συναδέλφων προτείνοντάς τους μειωμένες αμοιβές, υποσχόμενοι μεγάλο όγκο εργασιακής ύλης. Το φαινόμενο αυτό είναι απαράδεκτο και παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για τέτοιου είδους «νοσηρά φαινόμενα» έτσι ώστε τα θεσμικά όργανα τους κλάδου μας να μπορούν να επέμβουν και να εφαρμόσουν τις κείμενες διατάξεις.

Σας γνωρίζουμε ότι διαρκώς συλλέγονται στοιχεία, και ο Σύλλογός μας θα απευθυνθεί αρμοδίως σε όλες τις αρχές, προκειμένου να προστατευθούμε από τέτοιου είδους φαινόμενα. Ευχαριστώ δε τους συναδέλφους που είχαν την καλοσύνη να με ενημερώσουν προσωπικά και τους δίνουμε την υπόσχεση ότι στο τέλος θα δικαιωθούν.

Συνάδελφοι έχουμε χρέος για το κύρος μας, αλλά και για το κλαδικό συμφέρον να μην ενδίδουμε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το ΦΕΚ των αμοιβών μας πρέπει από όλους μας να τηρείται στο ακέραιο.

Επίσης εφιστούμε την προσοχή σʼ όλους τους συναδέλφους να είναι προσεκτικοί, διότι τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο, ευτυχώς από μικρή μερίδα συναδέλφων και έχουμε πλέον τέτοιες καταγγελίες πολιτών, να εκδίδουν περιλήψεις κατασχετήριας έκθεσης με τεράστιο αριθμό φύλλων, ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ είναι απαράδεκτο δεν είναι δυνατόν μια περίληψη να φθάνει τα σαράντα (40) φύλλα.

Τέτοιες συμπεριφορές και ειδικότερα μέσα στην μεγάλη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ στη ΠΕΡΙΟΔΟ της μεγάλης Ανεργίας και της φτώχιας που βιώνουν συνάνθρωποί μας, δίνουν τροφή σε διάφορους κύκλους οι οποίοι επιβουλεύονται τον Κλάδο μας, αλλά παράλληλο είναι λυπηρό για τους ελάχιστους αυτούς συναδέλφους να αμαυρώνεται το σύνολο του κλάδου μας. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν είναι ΑΝΕΚΤΑ, δεν συνάδουν με το κύρος μας και βεβαίως θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα όπου χρειασθεί, προκειμένου να προφυλάξουμε την μεγάλη πλειοψηφία των συνετών συναδέλφων μας, αλλά και το Κοινωνικό Σύνολο.

Προσεχώς θα σας αποστείλουμε σχετική ενημέρωση όσον αφορά τα ασφαλιστικά μας ταμεία, ενόψει του γεγονότος ότι το ΕΤΑΑ (ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ) δεν μας έχει αποστείλει εγκυκλίους σχετικά με το ύψος των εισφορών έτους 2011.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, κλείνοντας αυτή την επικοινωνία μας, εκ μέρους όλων των μελών του Δ. Σ του Συλλόγου μας, και από εμένα προσωπικά, σας απευθύνω θερμούς χαιρετισμούς και εύχομαι για τη καινούργια χρονιά Ειρήνη, Υγεία και Ευημερία.

Ο καινούργιος χρόνος για το κλάδος μας πιστεύω ότι θα είναι δημιουργικός, αρκεί όμως όλοι μας, να λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τον συνάνθρωπό μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΤΣΗΣ                                     ΚΑΝΕΛΛΑ (ΝΕΛΗ) ΠΑΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ