ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ, σας εύχονται μέσα από την καρδιά τους, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ? ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, προσωπικά δε στον καθένα σας, στις οικογένειές σας, αλλά και σʼ ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό ΚΑΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, με υγεία, προσωπικές επιτυχίες, δύναμη και υπομονή για να ανταπεξέλθουμε όλοι μαζί τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που μας έχει φορτώσει αυτή η πρωτοφανής κρίση, ελπίζουμε όμως ότι επιτέλους θα είναι η χρονιά της Προόδου και της Ανάπτυξης.

Εκείνο όμως που προέχει είναι να διατηρήσουμε τη συνοχή μας σε κλαδικό επίπεδο, παράλληλα όμως η αλληλεγγύη μας στο Κοινωνικό Σύνολο και στον συνάδελφό μας, είναι ικανά στοιχεία και μπορούν να σηματοδοτήσουν ένα ευοίωνο μέλλον.

Εμείς ως δημόσιοι λειτουργοί, ως όργανα που ασκούν δημόσια εξουσία έχουμε χρέος να ασκούμε αυτή την εξουσία που μας έχει εκχωρηθεί με ιδιαίτερη φειδώ, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε το κύρος μας, την αυτοτέλειά μας, τη συνέχειά μας και παράλληλα είναι απαραίτητο να σφυρηλατήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τους δεσμούς μας με την Ελληνική Κοινωνία.

Ενίοτε όμως παρατηρούνται φαινόμενα – ευτυχώς από ελάχιστους συναδέλφους μας – να ασκούν την εξουσία που μας έχει ανατεθεί από την πολιτεία με τρόπους που δεν συνάδουν με το κύρος Δημόσιων Λειτουργών. Φρονούμε ότι φαινόμενα τέτοιου είδους, υπερβαίνοντας τα όρια άσκησης εξουσίας, ή υπερβολικής χρέωσης στα δικαιώματά μας ή σε αντιγραφικά δικαιώματα – εν όψει δε και της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης – πρέπει να εκλείψουν από το χώρο μας πάραυτα, διότι είναι αυτά τα οποία δίνουν τροφή για σχόλια σε διάφορους κύκλους όπως Μ.Μ.Ε ή και σε άλλους οικονομικούς παράγοντες.

Ευελπιστούμε ότι όλοι μας θα είμαστε συνεπείς και θα τηρούμε όχι μόνο τη νομιμότητα, αλλά επαναλαμβάνω θα είμαστε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας και είμαστε βέβαιοι ότι, τα θεσμικά όργανα του κλάδου δεν θα αναγκαστούν να λάβουν μέτρα και να εφαρμόσουν πειθαρχικές ή άλλες διατάξεις του κώδικά μας.

Αυτές οι εσφαλμένες εντυπώσεις οι οποίες δημιουργούνται από τέτοιου είδους φαινόμενα είναι απαραίτητο σʼ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες να εκλείψουν. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μας θα είμαστε συνεπείς και θα λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης για το κλάδος μας, αλλά και για το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας.

Όμως φίλες και φίλοι αγαπητοί συνάδελφοι μην ξεχαστούμε, γιορτές εν όψει και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε για τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μας.

ΚΟΠΗ της ΠΙΤΤΑΣ ? ΓΙΟΡΤΗ για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Η κοπή της πίττας θα γίνει σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου αρ. 52) μαζί με τη γιορτή για τα παιδιά μας, με θεατρική παράσταση, δώρα για τα παιδιά, αλλά και με ζωντανή ποιοτική μουσική από ορχήστρα πλαισιωμένη όμως και από φίλους συναδέλφους και παιδιά συναδέλφων στις 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ και από ώρα 10 π.μ έως 15:00 μ.μ.

Ο Σύλλογός μας μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ στην κατεύθυνση στήριξης ευπαθών ομάδων, αποφάσισε ενʼ όψει εορτών φέτος στις 21/12/2013 να διοργανώσει γιορταστική εκδήλωση στην ΚΙΒΩΤΟ του ΚΟΣΜΟΥ, παραθέτοντας εορταστικό γεύμα για τα παιδιά στη Κιβωτό, με παράσταση κουκλοθέατρου και μοιράζοντας τυπικά δωράκια στα παιδιά.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΜΕΡΙΣΜΑ

Το μέρισμα φέτος θα διανέμεται μετά την 24η Ιανουαρίου 2014 και θα το εισπράξετε με το συνήθη τρόπο, απευθείας από την Εθνική Τράπεζα με τον προσωπικό σας κωδικό ο οποίος σας έχει γνωστοποιηθεί από προηγούμενη χρονιά. Για τον κωδικό σας μπορείτε να ενημερώνεστε από την γραμματεία του Συλλόγου μας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Σας υπενθυμίζουμε ότι η παραλαβή των ταυτοτήτων γίνεται το μήνα Ιανουάριο και παρακαλούμε όλους να τηρήσουν τη σχετική προθεσμία, για να μην υπάρξει ενεργοποίηση πειθαρχικών διατάξεων.

Όσοι επιθυμούν να παραλάβουν τις ταυτότητες από το Σύλλογο και υπογεγραμμένες από τον Εισαγγελέα έχουν προθεσμία μέχρι και 27-1-2014, ημέρα Δευτέρα, να παραδώσουν την παλιά ταυτότητά τους μαζί με πρόσφατη φωτογραφία τους για τη νέα ταυτότητά τους. Υπενθυμίζουμε ότι η εισφορά για την ταυτότητά μας παραμένει η ίδια και ανέρχεται στο ποσό των (276,00 ?).

ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για την ταχύτερη και καλύτερη ενημέρωσή όλων σας, παρακαλείσθε να γνωστοποιήσετε στα γραφεία του Συλλόγου μας το email σας και σας γνωρίζουμε ότι η ιστοσελίδα του Συλλόγου μας είναι http://dikastikoi-epimelhtes.eu και είναι στην διάθεσή σας.

Ο Σύλλογός μας στη προσπάθεια αντιμετώπισης ζητημάτων του ΚΕΔΕ και ειδικότερα όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους μας από παραγγελίες των Δ.Ο.Υ και επιδόσεων καταλογιστικών πράξεων, έχει μέχρι σήμερα κάνει άπειρες συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργούς ? Γεν. Γραμματείς ? Υπηρεσιακούς παράγοντες ? Δ26 ? Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ? ΥΔΕ κ.λ.π.) και δεν θα σταματήσει να πιέζει διαρκώς στην κατεύθυνση επίλυσης του εν λόγω ζητήματος που είναι ζωτικής σημασίας για τους συναδέλφους που ασχολούνται με την διαδικασία του ΚΕΔΕ. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι θα αποσταλεί προς την Υ.Δ.Ε και εξώδικος επιστολή με κάθε επιφύλαξη.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Yπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ. και ειδικότερα στο άρθρο 943 επήλθαν μεταβολές και αναγκαστική εκτέλεση για απόδοση ακινήτου δεν επιτρέπεται να γίνει κατά το διάστημα: ΑΠΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.

Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους, σύμφωνα με πληροφορίες μας, διάφοροι επιτήδειοι αλλάζουν τους επιμελητές σαν τα πουκάμισά τους. Δηλαδή ενώ συνεργάζονται με κάποιον συνάδελφο και ο λογαριασμός τους φθάνει σʼ ένα ποσό εξαφανίζονται και αναζητούν άλλο συνεργάτη.

Επίσης διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να εκμαυλίσουν τις συνειδήσεις των συναδέλφων προτείνοντάς τους μειωμένες αμοιβές, υποσχόμενοι μεγάλο όγκο εργασιακής ύλης.

Συνάδελφοι έχουμε χρέος για το κύρος μας, αλλά και για το κλαδικό συμφέρον να μην ενδίδουμε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το ΦΕΚ των αμοιβών μας πρέπει από όλους μας να τηρείται στο ακέραιο.

Ο Σύλλογός μας στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση έθεσε στο σώμα την εφαρμογή του άρθρου 51 γιατί θεωρεί ότι με την εφαρμογή του θα επιλυθούν τρία βασικά ζητήματα, το ένα από αυτά είναι ότι με την εφαρμογή του θα λειτουργεί ως βασικό εργαλείο ? πυλώνας ελέγχου σε σχέση με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, το δεύτερο είναι ότι θα λειτουργήσει ως μοχλός αποσυμπίεσης στη πίεση που εξασκούν συγκεκριμένα και οργανωμένα συμφέροντα (πιστωτικά ιδρύματα κ.λ.π) και το τρίτο είναι ότι μπορεί να αυξήσει τη μερισματική απόδοση και επιτέλους κάθε συνάδελφος να μπορεί να καλύψει ανελαστικές του δαπάνες, ήτοι Ταμεία, Ταυτότητα κ.λ.π.

Το συγκεκριμένο άρθρο παρά την αθρόα συμμετοχή των συναδέλφων, για πρώτη φορά, δεν κατέστη δυνατό με την απόφασή μας να εφαρμοσθεί. Πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά που θα επανέλθουμε και αυτός ο στόχος θα ευοδωθεί.

Παράλληλα σας εφιστούμε τη προσοχή να μην ακούτε διάφορες φήμες περί αμοιβών, εμείς ως επίσημο όργανο στηρίζουμε το ΦΕΚ που υπάρχει απαρέγκλιτα, εκείνο που έχουμε χρέος να αναζητήσουμε είναι με ποιο τρόπο με ποια εργαλεία, με ποιους συγκεκριμένους πυλώνες μπορούμε να το θωρακίσουμε (είτε είναι αυτό που έχουμε σήμερα ή κάποιο άλλο που πιθανόν να υπάρξει στο μέλλον). Βεβαίως όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ανοικτοί σε κάθε σκέψη, σε κάθε διάλογο, που θα είναι στην κατεύθυνση της πάταξης του φαινομένου του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στην κατεύθυνση δε αυτή ο Πρόεδρος και η εκτελεστική γραμματεία της ΟΔΕΕ, έχουν ορίσει τετραμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΟΔΕΕ, τον ΕΥΘΥΜΙΟ ΠΡΕΚΕΤΕ, από τους Αντιπροέδρους της ΟΔΕΕ ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΚΟ, ΜΗΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟ και τον Αναπληρωτή Γραμματέα ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ για τροποποιήσεις του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών και μεταξύ των άλλων και συγκεκριμένων άρθρων που έχουν να κάνουν με τις αμοιβές μας, αλλά και με άρθρα στην αυστηροποίηση των πειθαρχικών που αφορούν τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό και βεβαίως και άρθρων που έχουν να κάνουν με την αύξηση της εργασιακής μας ύλης.

Ως συνήθως σας αποστέλλουμε και σε χωριστό έγγραφο για την ενημέρωσή σας όσον αφορά τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, κλείνοντας αυτή την επικοινωνία μας, εκ μέρους όλων των μελών του Δ. Σ του Συλλόγου μας, σας απευθύνω θερμούς χαιρετισμούς και εύχομαι για την καινούργια χρονιά Ειρήνη, Υγεία και Ευημερία.

Ο καινούργιος χρόνος για το κλάδος μας πιστεύω ότι θα είναι δημιουργικός, αρκεί όμως όλοι μας, να λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τον συνάνθρωπό μας.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΜΗΤΣΗΣ                          ΚΑΝΕΛΛΑ (ΝΕΛΗ) ΠΑΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ